enroru

Ghidul pas-cu-pas „Cum pot solicita servicii de evaluare?”

Pasul 1

Aplică

Completați formularul de aplicare și depuneți-l la filiala băncii cu care lucrați, împreună cu documentele referitoare la investiția Dvs. verde.

Pasul 2

Verificarea eligibilității financiare

Filiala băncii la care v-ați adresat va evalua eligibilitatea Dvs. și va solicita o evaluare tehnică preliminară de la echipa GEFF.

Pasul 3

Evaluarea eligibilității tehnice

Experții GEFF vor efectua o evaluare preliminară a investiției verzi planificate. Dacă va fi nevoie, experții GEFF vor efectua o analiză mai aprofundată, inclusiv o vizită la locația selectată pentru investiții, dacă va fi nevoie.

Raportul de evaluare va fi revizuit de filiala băncii Dvs.

 

Pasul 4

Evaluarea financiară și aprobarea

Filiala băncii Dvs. va evalua investiția verde din punctul de vedere financiar, de mediu și juridic.

 

Pasul 5

Acordul financiar

După încheierea cu succes al primului pas, filiala băncii va pregăti acordul financiar pentru semnare.

Pasul 6

Disbursarea banilor

După semnarea acordului, resursele financiare vor deveni disponibile și veți putea adopta tehnologiile verzi eligibile.

Pasul 7

Utilizarea resurselor financiare

Organizați implementarea tehnologiilor verzi în cadrul afacerii Dvs., având grijă să păstrați toate certificatele de instalare, garanțiile sau contractele de mentenanță, împreună cu dovada achiziționării tehnologiei sau serviciului (acestea vor fi necesare în timpul verificării). Contactați imediat filiala băncii Dvs și echipa GEFF, dacă proiectul investițional s-a modificat și acum include tehnologii sau servicii ce nu au fost evaluate din punctul de vedere al eligibilității.

 

Pasul 8

Solicitarea de verificare

Odată ce tehnologiile implementate sunt date în exploatare și funcționează conform așteptărilor, completarea formularul de solicitare a verificării și depuneți-l la filiala băncii Dvs, împreună cu documentele menționate în pasul precedent.

 

Pasul 9

Verificarea

Echipa GEFF verifica dacă investiția verde a fost implementată și funcționează eficient (ceea ce va necesita o vizită pe teren).