enro

Dezvoltatorul încorporează economiile de energie…

Investor
Proprietar individual
Location
București
Investment
Locuinte in 'clasa A' energetic
Energy savings
19,4 MWh/an
CO2 savings
4,7 tone pe an
Impact
Niveluri îmbunătățite de confort și costuri lunare de energie pe întreaga durată de viață a clădirii
Donor
(English) Global Environment Facility (GEF) and Taiwan International Cooperation and Development Fund (TaiwanICDF)

... pentru generațiile de astăzi și viitoare
Rulați filmul

Ospinas, o companie de familie care dezvoltă clădiri rezidențiale de mai bine de 100 de ani, construiește acum locuințe de ultimă generație, de înaltă calitate, eficiente energetic.

Prima clădire complet dezvoltată de Ospinas în România, ȋn inima Bucureștiului, este proiectată având în minte eficiența energetică, aceasta oferind:

  • Wienerberger Porotherm Thermo Brick 30 pentru pereți exteriori
  • Wienerberger Porothorm Thermo Brick 11.5 pentru pereții interiori
  • Sistem de izolare termică de 10cm și 15cm
  • Geam termoizolant Scheco cu sticlă LowE, valoare U 0,6W / m2K
  • Iluminare LED cu senzori de mișcare
  • Cazane cu gaz ȋn condensanţie Buderus
  • Radiatoare cu ȋncălzire rapidă, eficiente din punct de vedere energetic Vogel & Noot
  • Supape de reglare a termostatelor pentru radiatoare Danfoss
  • Aer condiționat Fujitsu multi-split (Clasa de eficiență energetică A ++)
  • Termostate de cameră Honeywell cu conectivitate la internet și smartphone.

Potrivit lui Francisco Javier Ospina Baraya, fondatorul companiei Ospinas SRL în România,

„Având o lungă tradiție în dezvoltarea promoțiilor, ne permite să livrăm proiecte imobiliare, folosind tehnici de înaltă calitate, obținând nu numai siguranță și confort, ci și caracteristici și funcționalități estetice. Mai mult, suntem conștienți că acum de zile, dezvoltatorii au o responsabilitate bidirecțională atât cu clienții noștri, cât și cu întregul oraș și comunitate. În Ospinas SRL muncim din greu și investim timp și resurse pentru a face acest lucru posibil. Așa cum se laudă misiunea noastră, dorim să fim lideri ai sectorului, prin construirea de relații pe termen lung cu clienții noștri, dar și cu comunitatea. Prin dezvoltarea calității, oferim un trai intelligent”.

Locuinţele de înaltă calitate, eficiente din punct de vedere energetic s-au dovedit a fi alegerea potrivită pentru piața din România, astfel încât Ospinas dezvoltă deja un alt complex în București, Pipera Gardens.

Unul dintre primele apartamente Ospinas din România a fost cumpărat de Gabi Ciudin, care locuiește acolo împreună cu soțul ei Denny și bebelușul Mara

Potrivit lui Gabi Ciudin

„Când am văzut prima dată clădirea, mi-au plăcut foarte mult ferestrele înalte, dar am crezut că vor face ca apartamentul să fie greu de încălzit. Dar nu numai că izolația termică este eficientă din punct de vedere energetic, dar și sistemele de iluminat, răcire și încălzire sunt”.


Rulați filmul

Apartamentul, care a obținut un certificat de performanță energetică „Clasa A”, a fost cumpărat folosind un credit ipotecar verde de la UniCredit Bank/strong>, un produs special de finanțare pe care l-a înființat în cadrul Facilității de finanțare a economiei verzi (GEFF).

Tractebel Engineering, GEFF Facility Consultant, a susținut investiția cu o evaluare scrisă, care confirmă eligibilitatea tehnică a ipotecii propuse pentru a fi finanțată cu ajutorul facilității.

The Green Economy Financing Facility (GEFF) este o inițiativă a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). GEFF combină cunoștințele tehnice cu cele financiare pentru a ajuta clienții instituțiilor financiare participante precum UniCredit Bank să investească în tehnologii performante. Până în prezent, BERD a oferit finanțare de aproape 4,2 miliarde de euro prin intermediul a 140 de instituții financiare locale din 26 de țări, prin intermediul GEFF. Prin urmare, 130.000 de clienți reduc ȋn total mai mult de șapte milioane de tone de emisii de CO2 pe an.

Pentru mai multe informații despre GEFF, vizitați: www.ebrdgeff.com