enmk

Успешни приказни

Направете вашиот проект една од успешните приказни на GEFF.

Изградба на енергетски ефикасен дом во Северна Македонија

29.07.2020 -

До 40% од штетните емисии од стакленички гасови доаѓаат од енергетски неефикасни згради. WB GEFF придонесе да им се помогне на многу домаќинства да ја намалат потрошувачката на енергија и да придонесат за поздрава животна средина. Тони Попов oд Скопје инвестираше во топлинска пумпа, изолација на покривот и прозорците за неговата нова куќа. Оваа инвестиција

DETAILS

Со енергетски ефикасни инвестиции до потопол дом

15.07.2020 -

Семејството Јанакиевски од Скопје одлучи да го направи својот дом енергетски ефикасен преку програмата GEFF за Западен Балкан, со цел да ja зголеми удобноста во својот дом и да ги намалат сметките за енергија. Нивната куќа е изградена во 1974 година, и иако пред петнаесет години ги изолираа надворешните ѕидови, прозорците беа премногу стари, а

DETAILS